Clay finishes for a penthouse in the centre of Verona

The ceilings are adorned with natural clay paint TerraSilk Structured in Sale Grigio (grey salt) color, and the walls are finished with fine-grained clay finishing plaster TerraVista Smooth in a custom color

Clay finishes for a penthouse in the centre of Verona. The ceilings are adorned with natural clay paint TerraSilk Structured in Sale Grigio (grey salt) color, and the walls are finished with fine-grained clay finishing plaster TerraVista Smooth in a custom color. Project by Emanuele Soldi Architetto Photography: Michele Mascalzoni

Products in use

About the project

Refined Living in the Heart of Verona: A MATTEOBRIONI and Emanuele Soldi Collaboration

 
Situated in one of Verona’s most distinguished squares, a short walk from the iconic Arena and enriched by the view of the historic San Nicol√≤ all’Arena church, known for its imposing facade that embodies the city’s artistic and cultural richness, this penthouse stands as a symbol of sophisticated urban living. Located on the top floor of a 1950s Neoclassical building, the approximately 500 sqm apartment has been expertly renovated to meet modern luxury demands while maintaining a warm and inviting atmosphere.
 
The renovation, which focused on thermal insulation and energy efficiency, has equipped the apartment with an advanced home automation system for heating, cooling, and managing electrical appliances. The redesign has cleverly separated living and sleeping areas, with distinct pathways for service areas and main routes for family and guests. Sliding panel systems allow flexible use of space, blending or dividing living areas as needed.
 
MATTEOBRIONI is proud to have contributed to this project with clay-based finishes that embody the essence of refined and sustainable living. The ceilings are adorned with TerraSilk Structured in Sale Grigio (grey salt) color, and the walls are finished with TerraVista Smooth in a custom color, adding unique warmth and elegance to the apartment. These finishes, chosen for their natural beauty and environmental benefits, mirror the homeowners’ vision of living in harmony with their surroundings.
 
The interior design, merging modern and classic elements, showcases meticulous attention to detail with tailor-made spaces and furniture. The use of warm tones, black iron details, and classic Canaletto walnut panels against the clay-plastered walls creates a space that is both welcoming and distinctly elegant. This harmony of modern and classical styles reflects the residents’ personal tastes, setting a new standard for city living.
 
Special thanks to Interior Designer Miguel Pando, who, in close collaboration with the architect and homeowners during the finishing and furnishing phase, captured the project’s essence, adding value with carefully selected pieces.
 
This collaboration among the residents, MATTEOBRIONI, and the design team has created a living space that embodies elegance, style, simplicity, and subdued modernity with a classical touch, celebrating urban living where every detail is crafted to meet the high standards of its inhabitants, bringing their vision of home to life.
 
Architectural Project: Emanuele Soldi Architetto
 
Photography: Michele Mascalzoni
 
For more information on MATTEOBRIONI’s sustainable and natural finishes, visit the sections dedicated to our products and the origins of our colors.

Want to know more?

Get in touch

Get in touch